חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 26228-03-13

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי בירושלים
26228-03-13
28.11.2013
בפני :
נאוה בן אור

- נגד -
:
1. מזל פורטון דיין
2. גד דיין
3. דניאל דיין
4. מאיר מלכה

עו"ד בנימין ברליין
עו"ד חיים מן
:
1. בנק מנכנתיל דסקונט בע"מ
2. נופרם הנדסה פיתוח ובנייה בע"מ

עו"ד הדס מזרחי
עו"ד אמיר רחמני
החלטה

לאחר שעיינתי בבקשה לצו גילוי ועיון במסמכים ובתגובות לה, להלן החלטתי:

1.      דפי החשבון השוטפים של חשבון הבנק של חברת נופרם - מסמכים אלה רלוונטיים לשאלת קיומו של החוב וסכומו. שאלה זו שנויה במחלוקת ויש בה כדי להשליך על ההכרעה בתיק. מאחר שהאירועים נשוא התביעה חוזרים אחורה לשנת 1994, איני מוצאת שהבקשה חורגת מן הסביר. מובן, שככל שאין בידי הבנק מסמכים אלה, יוכל להצהיר על כך. עוד מובן, כי המבקשים יישאו בעלות הפקתם.

2.      הוא הדבר גם ביחס לחשבון הכינוס. בצדק טוענים המבקשים כי דפי הבנק של חשבון הכינוס יש בהם ללמד על התנהלות הכונס בכל הנוגע לכספים שהתקבלו ממכירת הדירות. גם שאלה זו קשורה במחלוקת העומדת ביסוד התיק שלפניי.

3.      בהקשר זה יש להוסיף כי עו"ד שילוני הצהיר בדיון מיום 28.10.13 כי אינו מתנגד למסירת "כל ניירות הבנק", כלשונו, לב"כ המבקשים.

4.      אשר לתכתובות בין כונס הנכסים לבין הבנק, לא מצאתי כי יש יסוד לטענת המשיבים 1 ו-4 לחיסיון. מערכת היחסים בין הכונס לבין הבנק אינה מערכת יחסים שבין עו"ד ללקוח, וההתכתבות המתבקשת עוסקת בעניינים הנוגעים למחלוקת שבסיס התביעה. גם בהקשר זה יש לחזור להצהרת עו"ד שילוני מן הדיון הקודם לפיה הוא מוותר על כל טענת חיסיון.

5.      בכל הנוגע למסמכים מה.פ. 648/97, משצמצמו המבקשים את בקשתם אך לאותם מסמכים שבכוונת המשיבים להשתמש בהם במסגרת הליך זה, הרי שדינם של מסמכים אלה להימסר לעיון ב"כ המבקשים. ככל שלא יימסרו מסמכים כאמור, לא יהיו המשיבים רשאים לעשות בהם שימוש.

6.      המסמכים הנוגעים להליך מכירת הדירות נוגעים באופן ישיר ללב המחלוקת, ומשכך גם בעניין זה הצדק עם המבקשים.

7.      משיבה 2 הודיעה כי אין מצויים בידיה המסמכים המפורטים בהודעתה, ודי בכך.

8.      בכל הנוגע למסמכים המבוקשים ממשיבה 3, לא הוגשה תגובה מטעמה ואני יוצאת מנקודת הנחה כי ביחסים שבין המבקשים לבינה העניינים באו על פתרונם.

סוף דבר, הבקשה המופנית למשיבים 1 ו-4 מתקבלת, כמפורט לעיל.

משיבים 1 ו-4 יישאו בהוצאות המבקשים ובשכ"ט עו"ד בסכום כולל של 3,000 ש"ח.

המזכירותתמציא את העתק ההחלטה לב"כ הצדדים.

ניתנה היום, כ"ה כסלו תשע"ד, 28 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>